Webkettő

Ha már írok, megosztom veletek a kedvenc web2-es oldalaimat. Tudom, sokaknak nem fogok újat mondani, de ha csak egy embert is felvilágosítok ezzel, már boldog leszek.

A last.fm a zenéről szól. Regisztrálsz, beállítod a zenelejátszót, és az beküldi, hogy milyen zenéket hallgatsz. Itt kezdődik a móka, zenei szomszédokat kapsz, akik hasonló zenéket hallgatnak, mint te, plusz megtudhatod, hogy a hasonló zenei stílussal rendelkezők még miket hallgatnak. Ezen felül vannak felhasználói csoportok, amikhez csatlakozva, vagy akár újat létrehozva lehet fórumozni, az oldalon rengeteg zenébe bele lehet hallgatni, hogy milyen is az, továbbá lehetőség van számos téma köré épülő (szomszédok zenéi, csoportok zenéi, ajánlott zenék) rádió hallgatására ha letöltöd a last.fm lejátszóját.

Egy kellemes kép- és videómegosztó oldal. Egyszerű, könnyen átlátható, működik. Van több is, én ezt próbáltam ki először és teljesen meg vagyok vele elégedve.

… nagyon fincsi (;
Arra szolgál, hogy a bookmarkjaitokat megosszátok. Ennek az egyik nagy előnye, amiért én rettentően hálás vagyok, hogy nem csak a gépeteken tárolódnak a könyvjelzők, hanem a weben is. Így ha elszáll a gép, vagy csak a böngésző adja meg magát, nem kell kétségbe esni, egy pár kattintás és újra megvannak. Ezen kívül megnézhetitek, hogy adott témában mások miket mentettek még el, ami gyakran sikeresebb eredményre vezet, mint a google. Firefoxhoz van olyan kiegészítés, ami a meglévő könyvjelző-struktúrát a del.icio.us-os könyvjelzőiddel helyettesíti, így nem tart tovább kiválasztani, keresni, vagy új könyvjelzőt menteni, mint korábban.

Ha nagyon rákattantatok a témára, itt egy oldal, ahol különböző témakörökre szedve rengeteg webkettes oldal van felsorolva.

Szabi

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: