Seggből szájba

Gondolom senkinek nem kell bemutatnom Kevin Smith-t. Akinek mégis, az mélységesen szégyelje magát és sűrgősen pótólja elmaradásait az antikultúra atyjáról. Szóval ez a fószer volt az ( és persze néhány hasonlóképpen elvetemült társa) aki kitalált néhány egyszerű figurát, erősen merítve a felfuvalkodott amerikai lét, szánalmas és tudatilag szűkült elemeiből, és megalkotta (tudomásom szerint) első nagy filmjét a Clercks, magyarul a Shop Stop filmet.

A két kispályás eladó, Dante és Randall “kalandos” életét izgulhattuk végig, akik minden kétséget kizáróan átlagon alúlian szánalmas az életük. A filmben ekkor még csak mellékszerepet játszó Jay és Néma Bob mégis nagyobb kultusz lett mint a főszereplők. Aztán a mi Kevinünk(Néma Bob) úgy döntött elkészíti a folyatást: Shop Show. Erre több szót nem is pazarolnék, mert egyszerüen szar volt. Majd sorba jöttek a további folytatások: Képtelen képregéyn, Dogma, Jay és Néma Bob visszavág. Aztán megunta a két füves fütyi és barátai életének folyamatos próbálkozásait és váltott a műfajon és rendezett Ben Afflack-nek egy szar romantikus drámát.

És már napjainkban járunk. Visszatért az eredeti, már jól bevállt alakjaihoz, és elkészítették a Clerks II. értelemszerűen magyarul Shop Stop 2. nagyon félve néztem meg, mert bár a Dogam és a Visszavág zsniálisan jó lett, azért voltak nagy mellényúlásai. Szerencsére kellemesen csalódtam. Annyira azért nem jó mint a kultikusnak számító első rész, de azért itt is hozza mindenki a formáját. sajnos a sztorit egészen más környezetbe helyezték, és történt az elmúlt éveak alatt azért változás Dante és Randall életében, ők maguk azonban szinte semmit nem változtak. Jay és Néma Bob pedig, megrögzött dílerként, most a fiatalabb generációt célozza meg, mert bennük van a pénz és jövő.

Természetesen ahogy már megszokhattuk, megkapja mindenki benne magáét, a Négerektől( küszöbmajom) elkezdve a perverzeken át Star Wars Vs gyűrük Uráig. Basznak szamarat, szivatják a lúzereket, siránkoznak eltékozot éltükön és hülyeségekkel zaklatják a jámbor népet. A szerelemi szál is ül a sztoriban, de csak azért, mert bár a lehet tudni a heppy endet, de addig azért történik egy-két mókás dolog.

Kedvencem a filmben a Gyűrük Ura paródia és a Seggből-Szájba vita. érdemes megnézni. nekem tetszik. ismét lesznek fanok, és ismét tért hódíthat végre a sovinizmus.

-Interrogator-

Reklámok

2 hozzászólás to “Seggből szájba”

  1. […] kollega az új Shop Stop film kapcsán említette meg, de amúgy használja bárki is a hétköznapi élet során azt a szót, […]

  2. A Dogma nagyon szar volt sztem. A Shop Stop 2 viszont 50%-os szállóige tartalmának hála nekem alapfilm lett. Még ha ordenáré meg politikailag inkorrekt is… hozzám hasonlóan (?) ;)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: