Hihetetlen sorozatok amiket szeretünk # 1.

Most abba nem megyek bele, hogy hol húzódik az a szűzhártya vékony határ szappanopera és a sorozat között, most csak felsorolnék egy néhány hihetetlen sztorival rendelkező sorozatot ami a televizíó csatornák ránk kényszerítenek, és mi mégis rajongunk értük. Igen, még én is. Mert nem lehet manapság a kedves olvasót azzal az ökörséggel megetetni, hogy felül állnánk minden társadalmi és szociális kötődésen, mi tökéletesek vagyunk, és mégis mindenről a frankót tudjuk. Na szóval, csalit kivetették és mi is bizoyn ráharaptunk, és nem tudunk tőlük szabadulni. szánalmas és kispolgári életünket csak izgalmas sorozatok dobják fel. Ha a Fűrész (Saw) főgonosza magyarországra látogana, csak úgy, kiruccanni és izgi eseteket keresni, akkor rajtam is biztos kipróbálna egy s mást.

Az amerikai sorozatok elárasztottak minket. Az a vicc az egészben, hogy olyan hihetetlen a történetük, hogy ha nem a saját szememmel látom őket el se hiszem. A csalárd családi csalfaságok már annyira nem dívnak, kivéve talán a Született Feleségek, de ez sem a klasszikus értelemben. Az egyszerű kisváros háziasszonya élik egyszerű életüket. Ha hinnék a Holywood kialakította Amerika képnek, akkor biztos nem költöznék oda, mert még a békés asszonykák is pszihopata gyilkosok, nimfomán kúrógépek, akik mindenkivel kivéve a férjükkel nem kufircolnak. Szerelmes sem lennék én, mert bárkiről kiderülhet, hogy valójában nő/férfi, de mindenképpen olyan sötét a múltja mint Győzike.

Mindig örömmel töltenek el a real-fantasy történetek. A XXI. században, ahol az USA elnöke még a reggeli székletemről is 5 oldalas részletes beszámolót kaphat, akkor mégis meshet, hogy egy repülőgép lezuhan és a kutya sem keresi/találja a túlélőket. A Lost szereplői szerintem lassan már maguk sem tudják, honnan jöttek és hova készültek azzal a repcsivel, illetve hogy el akarnak e jutni még oda. sebja, mi tovább élvezhetjük az összeesküvés áldozatainak életét a csúnya nagy vadonaban. Itt talán már kicsit túl vannak szőve a szálak, de hát semmi sem lehet tökéletes.

Az aktuálsi kedvencem manapság a Szökés(Prison Break). Az alapötlet valami eszméletlenül beteg, de legalább annyira ötletes is. Az összesküvés áldozatának öccse magáratetoválja a börtön tervrajzát és kiszabadja a tesót.(Persze a fegyház majdnem összes lakóvájal együtt) Itt ismét érdemes megemlékezni Amerikáról. Ugyanis a Szabadság földjén börtönben sínylődőknek saccperkábé a fele ártatlanul tölti büntetését. Mindegyikük aljas ármány miatt került oda be vagy csak simán a rendszer ártatlan áldozatai.

A Battlestar Galactika ebben a felsorolásban szerintem a leghihetőbb sztorival rendelkező sorozat. A távoli jövőben a Földről kirajzott emberiség bazimessze telepszik le az őshazától, majd szépen el is felejti azt. Feltaláják a robot-cyborgokat(Cylon) amik fellázadnak és csúnya módon szétrugják a seggüket. Az igen csak megcsappant és szerencsétlen maroknyi túlélő menekül a galaxison kersztül, hogy menedéket leljen a legendabeli Földön. Kifejezetten izgalamas és itt-ott igen kemény mondanivalóval rendelkező sorozat ez. Mégis kicsit idegesítő az, hogy az amerikai demokrácia sokmillió év múlva az emberiség egyetlen alternatívája marad.

Így elsőre elég ennyi is. nézzétek és hüledezzetek, ennél csak bonyolúltabb az élet. De hát ezért szeretjük őket.

-Interrogator-

Reklámok

2 hozzászólás to “Hihetetlen sorozatok amiket szeretünk # 1.”

  1. Magyar TV-ben nem megy ugyan, de szerintem életreszóló elbaszás kihagyni a Firefly-t.
    Akinek esetleg elfogadható az anime műfaj, az meg próbálkozzon a Death Note-tal.
    Ez a két sorozat, amin tényleg lehidaltam.

  2. Fireflyt nem ismerem, amúgy én is nagy Death Note fan vagyok (=
    Az új op-ról van is az oldalon írás, az animéről majd akkor, ha véget ért.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: