Gabonakörök – Babonás tudomány

Gyerekkorom óta érdekelt hogy mik is azok a gabonakörök, meg hogy jönnek létre. A minap láttam is egy filmet róluk, amiben több féle képpen próbálták megmagyarázni a jelenséget. Volt ott minden, az UFO hívő bolondtól, az elég beteges kinézetű egyetemi professzoron át a skizofrén vénlányig minden. Azt már ugyan bebizonyították, hogy ember képes létrehozni egyszerű gabonaköröket letaposásos módszerrel, de nekem valahogy nem megy a fejembe hogy képesek bonyolult geometriai formákat is megalkotni. Bár nem vagyok egy földönkívüli mániás, de számomra még mindig sokkal hihetőbb az hogy valamit üzenni akarnak nekünk a kicsi zöld lények, mint, hogy egy matematikai zseni megtervezi és éjszaka kilopódzik a mezőgazdasági területekre, és hipp-hopp letapos egy csomó szerencsétlen búzaszálat, ami kiad valami bazibonyolúlt mintát, majd elégedetten hazamegy és röhög a markába, hogy na megint jól kibasztam tudósokkal. Azért is hihetetlen, mert nem hiszem hogy ezeknek a tudósoknak több száz éve ilyen jó humoruk lenne. Persze az is jó kérdés hogy az UFO-k miért preferálják az agrár társadalmat?

szóval ez lenne az:

bigonefull.jpg19.jpgwoodboroughhill_august_2001.jpguk2001ay.jpguk2003bw.jpgcrop-circle.jpg336.jpguk2004ch.jpguk2004an.jpgstonehengejuly1996.jpgfractal_spiral96.jpguk1999dd.jpg

szerk.: Nem egyszerűen letaposással megy a dolog. Léc középre leszúr, madzag fog, kiteker, körbejár, így szép lesz a karika, és van ilyen kis kerekes, széles tosz (na, ezt aztán megaszondtam), amit ha tólsz magad elött, sokkal egyszerűbben le lehet nyomni a gabonát, mint simán gyalog. Egy 5-6 fős társaság egy éjszaka alatt igencsak durva alakzatokat tud létrehozni. Érdemes a circlemakers.org-ot megkukkantani, ők profik a szakmában, pénzért vállalják gabonakörök létrehozását, a National Geographic Channelen is volt velük egy órás műsor. Plusz az oldalon van egy Hungarikum is, egy kis cikkecske az 1992-es székesfehérvári gabonakörről. (Szabi voltam itt a végén)

Update:

Kedves Szerkesztő(értsd: Szabi)! Remélem most boldog vagy, hogy egy régi jól felépített lelkivilág , ám annál törékenyebb rendszerét, ezzel a kedves kiegészítéssel a porba gyaláztad! remélem jól alszol, és ezekután illene megrugdosnod néhány árva koldusgyereket is, vagy traktorral döngetni be egy apáca gyülekezetbe!(ezekben még segítenék is) gyermek korom legszebb vágyait, álmait és reményeit tetted ezzel semmissé, hogy tudtunkra adtad, hogy ezek az unatkozó hülyegyerekek csinálják, mindazt, ami reményt és támaszt nyújthatna a jövőre nézve sok ezer embernek. Én csak azért is inkább az Ufók számlájára irom, nem érdekelnek ezek a hebehurgya “tényeknek” nevezett érveid!

Hájrá ufók!!!

– Interrogator – (az elején és itt a végén)

szerk-szerk.: Óh, ne haragudj, ez most olyan lehetett számodra, mint egy papnak az evolúció elmélete. Amúgy nem azt mondtam, hogy nem az ufók csinálják őket, hanem azt, hogy nem az összeset csinálta ufó. Szóval részemről is hajrá ufók! (Szabi voltam már megen)

Reklámok

3 hozzászólás to “Gabonakörök – Babonás tudomány”

 1. hmmm….
  Azon gondolkodtam, hogy ha az emberek pénzért csinálnak gabonaköröket,
  amit rendkívül színvonalas időtöltésnek tartok…..(van esetleg ilyen képzés Budapest közelében is?:) )
  Akkor lehet, hogy az UFO-K is pénzértcsinálják……:)
  Végülis sokkal komplikáltabb dolgokat rövidebb idő alatt lehet velük megcsináltatni….
  Az ,hogy ennek mi értelme?? Lehet, hogy ez a fajta agrártrend, a különbözésvágy. Gondoljunk bele: ha bekapcsoljuk tv- és mitlátunk: ha nő vagy: legyél karcsú formás gyönyörű és legyen tetkód (mert az menő)
  ha férfi vagy: akkor legyél kopasz, szétgyúrt és legyél szétvarrva (mert az szintén menő)
  NAmost ha ez így megy akkor ezen az alapon ha nekem van egy jó fekvésű, termőtalajban gazdag, szép telkem…….lehet hogy azt is kikéne “varratnom”:)

 2. agrártattoo? nem is rossz ötlet… a traktorról mutogatni a csajoknak…

 3. Yeah!!
  Végülis milyen dolog már, hogy a szerencsétlen lucernamezőnk nem tetszik a lucernamező-csajoknak… bezzeg agyonvarrva!
  Rögtön meghágná az összes lucernamező-csajt a mi derék, bak, szétvarrt lucernamezőnk, aztán a csajok a termést a miénkre ruháznák, mi meg jól learatnánk, miközben az ember-csajoknak mutogatjuk a felpimpelt traktorunkból a szétvarrt lucernamezőnket.
  Ha van menyország, az így néz ki. (((((:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: