Ghost Rider – wtf omg lmao

Talán egy hete is van már, hogy megnéztem a Ghost Ridert, de csak mostanra tudtam annyi lelkierőt összeszedni, hogy felidézzem a látottakat. Elöljáróban annyit, hogy spoilerezni fogok, szóval aki még nem látta, de meg szeretné nézni ezt a filmet, az ne olvasson tovább. Bár én javaslon, hogy ne akarjátok megnézni. Katt beljebb.

Igazából egy darab értékelhető dolgot sem találtam a filmben, rossz dolgokból viszont annyi volt, hogy a bőség zavarában azt sem tudom, melyikkel kezdjem. Örülök neki, hogy mostanában sorra jönnek a képregény adaptációk, a Ghost Rider talán még jó választás is lett volna, ha máshogy valósítják meg. A film alapjául szolgáló képregényt nem olvastam, szóval lehet, hogy olyan dolgokat is a film számlájára fogok írni, ami a képregény hibája. Bár ha ilyen rossz lenne a képregény, akkor miért pont erre esett a választás?

A történet: Adott egy reménnyel teli ifjú, aki épp megszökni készül a csodálatos nőjével, akit az apja el akar költöztetni. A gyerek az apjával motoron vagánykodik a cirkuszban, foglalkozás gyanánt. Persze kiderül, hogy az apa nagyon súlyos beteg és meg fog halni nemsokára. Erreföl jön az Ördög, és a kölök az apja egészségéért cserébe eladja neki a lelkét. Apuka másnap makk egészségesen hal meg, egy balesetben. Az Ördög legalább mókás fickó. Mondanom sem kell, a gyerek ezek után nem megy el a csajjal, hogy boldogan éljen. Elválnak útjaik, majd következik egy röpke 20 éves ugrás. Az ifjú főhősünkből hirtelen Nicolas Cage lesz, aki Steven Segalt a földbe döngölő, hihetetlen színészi alakítást nyújt. A kenyerét azzal keresi, hogy motorral bazi nagyokat ugrat, ajvé. Node jön ám a csavar, előkerül négy bukott angyal, akik egy szerződést keresnek, ami pár száz lélek birtoklásáról szól. De nem olyan egyszerű ezt megtalálni, hiszen egy korábban élt szellemlovas szembeszegült az Ördöggel, és jól ellopta. Gondolom már kitaláltátok a folytatást, a főhős begyakja a négy démont, a szerződést semmissé teszi, a rég nem látott csaj újra szerelmes lesz belé és a végén jól megfenyegeti az Ördögöt, hogy el fogja kapni. Remélem lesz folytatás.

A szellemlovas: A szellemlovasok az Ördög fejvadászai. Amikor leszáll az éj, a főszereplő felszed 45 kilót, az IQ-ja 3-ra csökken, ami azt eredményezi, hogy legdurvább esetben tőmondatokat fog hörögni, rossz nyelvtannal, de inkább csak az egy szavas megnyilvánulásokhoz fog folyamodni. Ja, és a legjobb, egy lángoló koponya lesz a fejéből. Valami láng-izé van benne, amit az Ördögtől kapott, így fel tudja izzítani a vasláncot, meg lángoló kerekű csoppert tud magának csinálni, meg hasonlók. Amikor először megláttam a lángoló fejű csontvázat, nem akartam elhinni, hogy 2007 van, és én egy új filmet nézek. Egyszerűen nevetséges volt. A csont feje fakó, a láng pedig élettelen. Inkább hasonlított egy általános iskolai kirándulásos tábortűzre, mint az Ördög fejvadászának gonosz égető poklára. Ennél már csak az volt rosszabb, amikor a lángoló csopperjával csapatott. A fizikája körülbelül olyan volt, mint egy 15 éves játéktermi játékkonzolé. Csak egyenesen ment különböző irányokba. Jobbra, balra, föl (igen, föl, a felhőkarcolón), le (a felhőkarcolóról).

A gonosz démon ellenségeket irtó nagy csatában, kb 2 perc alatt nyírta ki, persze egyenként. Mindegyiknél az volt a menete a harcnak, hogy először az ellenfél bevitt egy sikeres támadást, ami persze a főhősünknek meg sem kottyant, aztán az izzó láncával begyakta. Egyedül a legvégső, fő-fő ellenségnél volt egy kis móka.

Az érzelmes szál nagyon hülyén hatott. Ugyebár 17-8 évesen a fickó otthagyta a csajt egy büdös szó nélkül. Ezek után a csaj egyszercsak, 20 évre rá riporterként előkerül. A fickó randit kér tőle, amire nem megy el, másnap a lakásán felkeresi a csaj, mire ő kiteszi a lakásból, és ezek után a csaj hősszerelmes módjára követi a nyomorultat, aki aztán a film legvégén azt mondja, hogy “bocs, nem fogok boldogan élni veled, amíg meg nem halunk, inkább az Ördögöt fogom kajtatni.” Szerintem buzi. Apropó, a szellemlovas a durva tűz-erejét az Ördögtől kapta. A film végén az Ördög felajánlja, hogy újra normális emberként élhet, ezt ő nem fogadja el, sőt, megfenyegeti, hogy le fogja győzni. Mi a búbánatért nem vette el tőle ekkor az Ördög az erejét?

Korábban említettem egy szellemlovast, aki szembeszegült az Ördöggel, és a szerződést ellopta. Nos, képzeljétek, a főhősünk első randalírozása után véletlenül egy temetőnél köt ki. Ott van egy idős fószer, aki elég sok mindent tud a szellemlovasokról, de a főhősnek nem jut eszébe megkérdezni, hogy honnan a bánatból. Mint kiderül, meglepő módon, ő a renegát lovas. És a szerződést az ásójának a nyelébe rejtette. Igen, az ásójának a nyelébe. Oda. A film végefele együtt indulnak el, hogy elkapják a főellenséget. Az idős szellemlovas is átváltozik lángoló fejű cowboyjá, átszelik a sivatagot, csak hogy a helyszínre érve az idősebbik azt mondja, hogy ez volt az utolsó vágtája és vissza forduljon. Remek.

Igazából az a baj a filmmel, hogy komolyan vette magát. Ha paródiát csináltak volna, minimális változtatásokkal teljesen humoros lehetett volna, és betegre röhögtem volna magam. Így viszont folyton az járt a fejemben, hogy “neeeeee, ezt nem hiszem el, ez de szar.” A másik, hogy rengeteg szál van, rengeteg karakter, rengeteg érzelem, és mindet nem lehet kifejteni. Marad két opció: vagy kihagynak egy csomót, és csak egy párra koncentrálnak, vagy megtartanak mindent, de egyenként 2 perc fog jutni rájuk. Tippeljetek, melyiket válaszották. Ez a végére nagyon hülyén vette ki magát. Ezt még förtelmes animációkkal és rémes színészi játékokkal is tetézték, így aztán a végére kaptunk egy klisékkel teli, nevetséges, gagyi akármit. Még szex jelenet sem volt, hogy legalább valami élvezhető legyen benne.

Nem is tudom, hogy miért írtam róla ennyit, talán azért, mert sokkot kaptam tőle. 10-es skálán adok neki mínusz kettőt, sok jóindulattal.

Szabi

Reklámok

Egy hozzászólás to “Ghost Rider – wtf omg lmao”

  1. Hehe!
    én is akartam írni róla, mert télleg azért kiakasztó, de szerintem egyszer nehezen de nézhető!
    én szeretem az ilyen baromságokat!:)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: