Afro Samurai

Te jó ég. Több okból is régóta meg szerettem volna nézni ezt az animét, de csak most kerítettem rá alkalmat. Röviden: kardok, ninják, szamurájok, vér, robotok, droidok, fegyverek, vér, repülő testrészek, rakétavetők, vér, nők, vér, ketté vágott fejek, füves cigi, vér, őrült tudósok, zakkant hatalomvágyók, vér, gyilkos teddimaci, és még több vér. A katt után egy kis élménybeszámoló következik egy elborult, kaszabolós animéről. Eszembe nem jutott volna a füves-néger-gettó vígjátékokat egy gyakó-japó animével vegyíteni, de szerencsére másnak igen, és egész élvezhető lett.

Egyrészt azért szerettem volna megnézni, mert valahol a Samurai Champloohoz hasonlították, ami az egyik nagy kedvencem. Nos, csak annyi köze van hozzá, hogy ebben is vannak kardok, de ettől függetlenül nem bánom, hogy megnéztem. Másrészt a címe miatt voltam kíváncsi rá. Afro Szamuráj, ez egy annyira szar cím, hogy az már jó.

Miről szól? A tudathasadt, ritkán beszélő főhősünk (amikor kinyitja a száját, akkor Samuel L. Jackson adja a hangját) jól bosszút áll az apja gyilkosán. Az előtörténet, hogy van egy legenda két szalagról. Az egyiken egy 1-es, a másikon egy 2-es található, és a fejre kötve kell hordani őket. Az 1-est viselőt csak a 2-es hívhatja ki harcra, viszont a 2-est bárki. Jah, és ha az 1-est megkaparintottad, isteni hatalomra tehetsz szert. Ez azt jelenti, hogy elég sokan meg szeretnének az 1-essel mérkőzni, tehát a 2-esnek sok kaszabolni valója akad. Afro (igen, így hívják az afro szamurájt) apja az 1-es tulajdonosa volt, míg egy 2-es jött, és legyakta. A kis fiúcska a 2-es szalagot megkapta, és végül egy dojoban kötött ki, hogy tanuljon, sattara, aztán elkezdett gyilkolászni. Nagyjából ennyi a történet [=

A szamurájok korában játszódik az anime, egyszerű fa házakban laknak, közlekedési eszközök nincsenek, föld utakon járnak, a rendkívül kellemes küllemű csajszi teliholdkor a kis tavacska vízesésénél pancsizik, viszont vannak mobiltelefonok, a gonoszok droidokat és cyborgokat építenek, rakétavetőkkel, lézerágyúval, géppuskával lőnek, de Afro egy szem katanájával begyakja őket. Ketté vágja a golyókat, rakétákat, fejeket, meg általában mindent, ami az útjába kerül.

Afronak egy hű utitársa is akad, aki a néger-gettó vígjátékok színvonalát hozza. Folyton panaszkodik, vagy épp azt ecseteli, hogy bizony mennyire megrakná az elöbb említett, a patakban pancsizó csajszit. Afro a másfél óra alatt szerintem 5 mondatnál többet nem mond, és ebből 4 az, hogy “shut up” , szóval kellett valaki aki a főszereplő zsémbességét ellensúlyozza. Szerintem azért ilyen nyugodt és szótlan Afro, mert folyton füves cigi lóg a szájából. Hogy honnan szerzi be út közben a cuccot, azt nem tudom, de igazán elárulhatná [=

Összesen 5 darab 22 perces részből áll a sorozat, szóval nem megerőltető végignézni. Mondanivalót ne várjatok. A rajzolásmód jól néz ki (nem, nem olyan, mit itt baloldalt a képen, de jobb képet nem találtam a kedvenc ellenségemről, és screenshotot lusta volta mcsinálni), de ami igazán lenyűgözött, az az ellenfelek zakkantsága, és az a mérhetetlen kreativitás, ahogy Afro szétkaszabolja őket. Az isteni hatalomra vágyó technokrata gonosz-ninja brigád beszédügyileg körülbelül a “yo-yo-yo bro’ I don’t like this shit” színvonalat hozza, amin én nagyon jót röhögtem. A kedvenc gonosz droidjaim a nyünnyögő, kék szemmel világító, tucatgyártott ninják voltak, a gonosz, dupla-katanás Teddimaci, nomeg persze a Terminátor. Igen, John Connor legyilkolása után a Terminátor ebbe az animébe teleportált. Na jó, nem, de az egyik robot kísértetiesen hasonlított rá. Bár, amikor a feje félig volt csak leégve, és cafatokban kilátszott a fém, akkor inkább a Robot Zsarura hajazott. Két élete volt, az először csak karddal mókázott, az első halála után pedig átváltott a lézerágyúra, és bekapcsolta a rakéta-hajtóműveit, repült, meg ilyesmi. Aztán elővette a hatalmas plazmaágyú-nemiszervét, és az égnek eresztett egy hatalmas, zöld kame-hame-fénnyaláb-orgazmust, nyugtázta, hogy “this was good” és többet nem éledt fel.

Szóval ha másfél órán keresztül tartó, jól kinéző, teljesen elborult hentelést szeretnétek látni, akkor hajrá. Ez nem az a sírvaröhögős, agyeldobós, mint a Dead Leaves (jáj, linkelni szerettem volna az ajánlómat, aztán rájöttem, hogy még nem is írtam meg, ezt igyekszem mihamarabb bepótolni), de egyedül egy borús nyári estén teljesen jó. Ha összeültök a haverokkal, akkor Dead Leavest nézzetek mindenképpen.

Szabi

Reklámok

6 hozzászólás to “Afro Samurai”

 1. Erről az afró-szamurájról jut eszembe egy Jim Jarmusch film, Forest Whitaker főszereplésével: Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999)

  …nem rossz film.

 2. […] játék, muhaha Számítógépes játék készül az egyik nagyon szeretett animémből, az Afro Samuraiból. Afrot, a  Samuel L. Jackson által szinkronizált, tudathasadt, néger, folyton füvet szívó […]

 3. Wu-Szoldzser Says:

  Na én csak egy csak egy kicsit pontosítani szeretnék Szabi leírásán a történet részleteiről mer’ szúrja a szemem. Először is van egy csomó fejpánt (ami rendeltetése mellesleg nem más mint, hogy jelezze birtoklója hányadik legjobb harcos a világon) amiket Afro papa unszimpatikus gyilkosa őrizget otthon. Szóval nem csak kettő van ezekből csak a bad guy mindegyiket betakarította. Az Isteni hatalom meg ilyen képletes dolog, mert ugyebár aki a legjobb a világon az már majdnem ott van. Sz’al nem olyan szimpla ez. Aki még nem látta az nézze meg mer’ egyszerűen kurrajó!

 4. […] nem vágod miről van szó, katt a régi blogra, hogy elolvasd az előzményeket. Ha az Afro Samurai minisorozatot láttad, katt tovább a kultblogra, hogy elolvasd, amit a […]

 5. tök jó ez a mese szeretem tegnap is volt az animaxon

  most nem jut eszembe kiröl is mintázták le? na mindegy az a lényeg hogy kafa

 6. majd ha valakinek eszébe jutot hogy kiröl van mintázva
  szojon!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: