Hősök a’la tv2, avagy hogyan erőszakoljunk meg análisan egy amúgy jó sorozatot

Mostanában folyton zúgolódom, ha a magyar médiával kapcsolatba kerülök, de a múltkori rtl klub-weboldalas mókámat ez messze übereli. A tv2 szervezői már-már művészi magasságokban mutatják be, hogy Amerika legnézettebb sorozatából hogyan lehet bukást kifacsarni.

A Heroest rettentő gyorsan beszerezte a tv2, amikor amerikában a 15-6-odik rész körül járt, akkor már nálunk is elkezdték adni. Az első két rész vetítésére egy szombati napon került sor, és akkor azt hittem, hogy végre van olyan tökös a tv2, hogy szakít ezekkel a táncolós baromságokkal, és egy igazán erős programot tűz szombat estére.

Nos, tévedtem, az első két rész után átrakták csütörtök estére. Ők sem gondolhatták komolyan, hogy a már vagy 10 éve futó, folyton magas színvonalú, nagyon-nagyon sokak által nézett Fábry Show-val egy új, ismeretlen sorozat vetekedhetne, aminek az első két része azért valljuk be, nem annyira egetrengetően akciódús és megkapó.

Természetesen az első héten a Fábryt jóval többen nézték. Mivel Fábry Show csak két hetente van, és a köztes heteken Antal Imre szörnyűsége látható az rtl klubon, így a második héten lett volna egy kis remény, hogy az emberek a Hősöket nézzék, de ezt az rtl klubosok nagyon egyszerűen elvágták azzal, hogy Fábry Sándort meghívták Antal Imre műsorába. Pakk.

Ezek után, mikor rájöttek a tv2-nél, hogy valami nem kóser, mit csinálnak? Kiszúrnak egy emberi időpontot egy olyan napon, amikor az rtl klubon nincs túl erős műsor, hogy biztosan jó legyen a nézettség? Uggyan, hova gondolok? Berakják szerdán este 10-es kezdéssel.

Szóval szerdán, amikor az egész ország leül az rtl klub elé Miami helyszínelőket nézni (mert bizony azt többen nézik, mint a Dr. Houset), az oknyomozásba belemelegedve, a fotelban majdnem elaludva nem fog átváltani a tv2-re, hogy egy odafigyelést igénylő, elsőre nem annyira megemészthető sorozatot nézzen, hanem az rtl-en fog maradni, hogy egy lágy, humoros, oknyomozós sorozatot, azaz a Dr. Csontot nézze.

Példának okáért, miért nem rakják mondjuk kedd 9-re? Ha választani kell, hogy negyedszer is megnézzem a Vészhelyzetet, vagy esetleg átváltok egy új sorozatra, szerintem sokan adnának a Hősöknek egy esélyt. Nem értem miért jó a tv2-nek, hogy a két legerősebb sorozatát, a Dr. Houset és a Hősöket egy napon, egymás után lövi el. Azt meg végképp nem értem, hogy miért áll neki az rtl klub szintén nagyon erős felhozatalú szerdai napjával versengeni? Miért nem lenne jó nekik, ha mondjuk keddi napon a tv2-t nézné az egész ország, szerdán pedig az rtl-t? Ráadásul úgy, hogy kedden a tv2-n úgysincs semmi értelmes, a jövő héten is valami 13 éves francia film lesz, amit nem neveznék versenyképes felhozatalnak.

Igazából baromira nem érdekel a tv2 nézettsége, csak azt sajnálom nagyon, hogy egy iszonyat jó sorozatot ezzel a töketlenkedéssel tönkretesznek. A jelenlegi rajongók is meg fogják unni, hogy kéthetente új, és egyre késöbbi időpontot kap a sorozat, és jó esetben le fogják rántani a netről, de valószínűbb, hogy hagyni fogják a francba.

Legyetek a jobbik eset, mutassatok be a tv2-nek (úgyis szar a szinkron), szedjétek le és nézzétek a Hősöket, mert jó nagyon.

Szabi

Reklámok

4 hozzászólás to “Hősök a’la tv2, avagy hogyan erőszakoljunk meg análisan egy amúgy jó sorozatot”

  1. A szomorú, hogy ezt te észreveszed, én észreveszem, és még sok ezer másik ember is észrevezs a TV2nélmégse tűnik fel senkinek!!!
    Főleg hogy a rendszerváltás óta a keddi nap volt a sorozatoké. Márha valaki figyelte az ilyemsit. még az a reklámis: ha kedd akkor sorozat(és szitává lötték…)

  2. osztom a nézetet!!! valóban így van,bár én nem nézem a hősöket,spt nem is nagyon nézek tv-t,de tudom h a tv2nek megvan az oka erre a beosztásra. jómagam is kicsit belepillanhattam ebbe a világba és bizony félelmetes milyen kutatási eredmények jönnek ki a nézettség szempontjából,h csak általánosságban említsem ezt a dolgot.
    és ez azt hiszem maradni is fog így,mert neki nem az számít mikor néznék sokan és mikor nem érdekes h nem látják a nézők a hősöket,mert ők azt akarják,hogy letaszítsa a Heroes a Miami helyszínelőket és a többi rtlklubos műsort a palettáról! hidd el sajnos így van!
    ez a mai média…nem nagy cucc…

  3. Valamit nagyon elnéztél! A Hous-t többen nézik mint az a gagyi helyszínelőket illetve a TV2-n futo született feleségek is ott van a top 5-ben. A hösőket tényleg idiota ídőpontba raktak föleg most az igaz de a többi……

  4. Akkor most mit szóltok a 3. évad elképesztö éjszakai sugárzási idejéhez??? Sokáig azt hittem, hogy ismétlés megy… Mindig is tudtam, hogy a TV2 egy szennycsatorna, de ez már mindennek a teteje!!! Most már nem bosszankodom többet, letöltöttem a netröl a részeket és nézem angol nyelven angol felirattal…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: