A tökéletes vécé

Atyával pár hete azt elemeztük, hogy milyen a tökéletes vécé. Bár ma eléggé elment a kedvem attól, hogy bármilyen vendéglátóipari egységbe betérjek, de ha mégis megteszem, akkor elkerülhetetlen, hogy ellátogassak az illemhelyre, és igazából kötelezővé kellene tenni, hogy az olyan legyen, mint amilyet leírtam. Atya tökéletes vécéjének kicsit továbbfejlesztett változatát olvashatjátok a katt után.

Tehát most nem az otthoni, hanem egy olyan vécéről van szó, amit sokan használnak. Mivel nem tudhatni, hogy kik járnak arra, induljunk ki a legrosszabból. Vegyünk egy biztonsági őrt, akire egy derűs nyári estén, a Sziget fesztiválon ráborítottak egy Toi-Toi budit, miután ő berontott egy kulturáltabb helyre szarni. Egy tökéletes vécének olyannak kell lennie, hogy a biztonsági őr egész testét beborító, arról csöpögő trutyi rám ne kerüljön.

Vegyük sorra a folyamatot. Magától nyíló ajtón belépek. A rendszeres, alapos takarítás elengedhetetlen, hogy ne kelljen a biztonsági őr, akit ezentúl Ödönnek fogok nevezni, szóval hogy ne kelljen Ödön után maradt csíkban taposnom. Ha bejutottam, meg kell azt is oldani, hogy magába a vécéfülkébe is bejussak anélkül, hogy egy szaros kilincshez hozzá kelljen érnem. Ha már bennt vagyok, a padlóba helyezett nyomásérzékelővel teljesen egyszerűen meg lehet oldani, hogy a fülke ajtaja elé állva nyitódjon, amúgy meg kirakja a foglalt jelzést, és ne nyíljon ki másnak, amikor épp a seggemet törlöm. De ne rohanjak ennyire előre, ahhoz, hogy az alfelemet törölni kezdjem, elötte még szükséges egy egyszer használatos vécéülőke, amit ott helyben bontok ki. Legyen olyan anyagból, hogy kényelmes legyen, és ne legyen hideg. A vécéfülkék hangszigeteltek legyenek. Bármilyen hülyén is hangozzon, az emberek legintimebb tevékenysége a szarás, és ezt eszem ágában sincs megosztani mással, azt pedig főképp nem szeretném hallani, hogy a másik ott mellettem hogyan rotyog, majd mekkorákat káromkodik. A szagelszívás pedig annyira alap, hogy majdnem elfelejtettem megemlíteni. Az automatikus lehúzóka és beépített vécékefe természetesen elengedhetetlen, mert hát egy szép, tiszta vécét csak szívesebben hagy az ember maga mögött, de hogy Ödön után nem fognám meg a vécékefét, az is biztos.

A dolog végeztével kezet kell mosni. Az infrás csapok már, azt nem mondom, hogy nagyon elterjedtek, de léteznek, néha találkozik olyannal az ember, viszont a szappanadagolót általában meg kell nyomni, kézzel, nekünk. Ha infra érzékelős lenne a szappanadagoló is, akkor a sok hülye biztos nekiállna játszani vele, szóval az nem jó. Talán az még megoldás, ha lábbal kell nyomni, hacsak nem vagyok mezitálb, az még nem annyira vészes. Esetleg kis tasakokban folyékony szappan. Majd egyszer használatos, kihúzható, eldobható kéztörlő, és mellette gyakran ürített kuka, ami nincs folyton tele. Ezután kifele természetesen magától nyíló ajtó.

Amiről nem beszéltem még, az az esztétikuma. Ne legyen túl nagy, mert olyan kétségbeejtő egy végeláthatatlan sornyi vécét látni. Legyen patyolat tiszta mindenhol. Legyen hely, ahova félreállhat az ember, ha netán várakozni kell. A piszoárok egy külön ajtó után legyenek, plusz a bejárati ajtó, és a piszoárok ajtaja egyszerre ne lehessen nyitva, hogy vécé elött téblábolók ne azt nézzék, hogy én hogyan vizelek. Természetesen a piszoárok ajtaja is mozgásérzékelős legyen. Maguk a piszoárok pedig legyenek kényelmes távolságban egymástól, és legyenek elég nagyok ahhoz, hogy még hat sör után, kissé dülöngélve se fröcsögjön rám a nagy erővel érkező sugár, nameg persze ne okozzon gondot beletalálni. De a biztonság kedvéért a piszoárok alatt legyen egy-egy diszkrét lefolyó, hogy ne kelljen a trutyiban tocsogni, ha valakinek mégsem megy a célzás.

A kézmosók között is legyen kis hely, hogy ne kelljen túl közel állni a másikhoz, és kellemesen meleg víz jöjjön a csapból. Kéztörlő legyen minden csap mellett. Plusz szóljon valami kellemes zene, és a világítás is jó legyen, hogy lehessen olvasni.

Bár a “nagy dolgomat” az esetek 99%-ában otthon végzem, csak akkor fanyalodom más vécére, ha elkerülhetetlen, és nem bírom ki, de ha egy ilyen vécével találkoznék, tiszteletem jeléül tuti beleszarnék.

Szabi

Reklámok

3 hozzászólás to “A tökéletes vécé”

  1. te api! azért ezt nem gondoltad végig! mert: ugye ott kezdődik, hogy leírásod szerint sötétben szarsz, tehát ha az ember bemegy, akkor a villany fel, ha kijön a villany le magától, és takarékosak is vagyunk jól, környezettudatosak. aztán a szuperkultúrált slóziban nem csak wc papír van, hanem kis segglyukmosó alkalmatosság is, hogy az esetleg ottmaradt kakidarabokat is maradéktalanul el lehessen távolítani, sőt ha valamivel elcsaptad a gyomrod és befostál akkor meg olyan mint egy pohár sör a rekkenő hőségben a popómosó, természetesen újrahasznosított segglyukmosó vászon is van mert azért nem fogdossuk a szaros segglukunkat kézzel. lábbal nyomható szappan ott is alap. meg ott van a piszoár tévedésed. ebből is látszik mekkora paraszt vagy és a magyar valóság (pontosaban a magyar kocsmai budik) még mindig sötétségben tart. egy úriember nem pösál állva ha le is ülhet egy űberkultúrált budiban.

    amúgy korrekt:)

  2. Persze, tudom, hogy fröcsöl, meg minden, de úgy érzem, hogy a férfinak levéshez hozzá tartozik az állva vizelés. Talán ha be lehetne valami fedett cuccba dugni a farkunkat, ami természetesen egyszer használatos, és lenne valami beépített farokmosó…
    Persze ennek átlátszónak kell lennie, mégsem dugja az ember csak úgy valami sötét dobozba a farkát -.-

  3. a férfiléthez mint lehetőség adódott az állva pisálás képessége, ami nagyon jól jön ha fánál támaszkodva kell kiengedni a fáradt nedűt. viszont takarítottál már pisafoltokat a budid faláról? kérdezd meg anyádat milyen jó is az. persze egy nyilvános szuperwc-ben nem te takarítod a falat, viszont a gatyádra fröcskölődhet a húgy, meg véletlenül ott is hozzáérhetsz a falhoz, ami nem biztos hogy tiszta. szóval ülve pössenteni nem buzis, hanem úriemberes. mint ahogy böfögni és fingani sem vagány hanem bugris dolog.
    na igen. a farkadat bedugni valahová… nem rossz ötlet, de nem is jó. mi van akkor ha nagyobb a bráner, mint a luk? pl.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: