Horse the Band – A Natural Death, avagy végre egy jó nintendocore album

A core-ságok közül a nintendocore az, amiben talán a legnagyobb fantáziát látom, de valahogy a bandáknak eddig még nem nagyon sikerült eltalálni a hangzást. Valami sosem stimmel, ami miatt többnyire hallgathatatlan lesz az e témában készült anyag, vagy hallgatható, csak dögunalmas. Ám most megtört a jég. Nagyon frankón belőtték a srácok a prüttyögés, zúzás, ordítás és éneklés vékony határát, ami egy teljesen zsír albumot eredményezett. Katt beljebb egy kis élménybeszámolóért.

A nintendocore albumok sokszor azért rosszak, mert nagyon egy hangtartományba esik minden. Visítás, gitárok, sok magas dob, és hozzá a műfaj jellegzetessége, a 8 bites prüttyögés általában csak fejfájáshoz vezet. A másik gond, hogy iszonyat nehéz a jó hangulatot megteremteni. Pusztán a szintetizátor hangjával nem lehet elérni, hogy lelki szemeim elött lássam Szuper Máriót, amint a sárkánnyal küzd a hercegnő megmentéséért. Egy jó nintendocore albumhoz nem elég, ha egy akármilyen gitár-darálda mellé beraknak még valakit, hogy a szintetizátort csapkodja, elengedhetetlen a témába vágó szöveg, hogy legyen egy történetisége. Kell egy epic quest. Talán ezt nevezném a power metál utódjának. Csak épp ők nem próbálják meg komolyan venni magukat, hogy bőrnacikban, kardokkal hadonászva előadják a királynő meghágásátmentését, hanem épp az ellenkezőjét teszik, teljesen gyermetegre veszik a figurát.

A Horse the Bandnek nem ez az első albuma, de ez az első, aminek eljutottam a végéig (hozzáteszem, a legutóbbi, Pizza névre hallgató ep-jük is jó lett, de hát az nem album, és az még jóval nehezebben emészthető, mint az új számok). Végre az elektronika és a gitárok összhangba kerültek, plusz a számok sokkal dallamosabbak lettek. Emellett az albumon több átvezető szám is van, amik eszetlenül hangulatosak. Ezt még tetézik a mindenféle effektek, kezdve a gonosz szörny hörgésével, vagy épp a tüzijátékkal, amikor egy az egyben látom, ahogy a vár melletti zászló épp húzódik fel, és a háttérben durrognak szét a tűzgömbök. Teljesen előhozzák a 15 éves énem.

Persze sokaknak biztos fülsértő a prüttyögés, az ne hallgasson nintendocoret. Ez egy olyan dolog, amibe bele kell élnie magát az embernek. Kétdimenzióssá kell válni, tűzgolyókat záporoztatni az alattad levő székből felbukkanó húsevő növényre, belökni a sárkányt a lávába, felmászni a vár legfelső tornyába és meg…menteni a királynőt. De van szomorú szám is, amikor az elöbb kinyírt sárkány öccsét rajtakapod a vár legfelső tornyában a királynővel. Az tényleg szívás lehet.

Félreértés ne essék, még nem volt időm úgy meghallgatni az albumot, hogy a szövegre is odafigyeljek, de az elöbb leírtaknál mélyebb mondanivalóra ne számítsatok. Ezt alátámasztandó itt egy pár random számcím: Sex Raptor, Treasure Train, The Startling Secret of Super Sapphire, Rotting Horse

Horse the Band @ homepage / Horse the Band @ myspace

Szabi

Reklámok

5 hozzászólás to “Horse the Band – A Natural Death, avagy végre egy jó nintendocore album”

  1. Nekem már korábban is feküdtek, bár ha prüntyögést akarok, akkor már inkább Machinae Supremacy. Mindenesetre lovat hallgatni jó.

  2. zseniális írás. gratula!

  3. […] the Band. Még egy fokkal durvulunk. Róluk nem beszélek sokat, mert már korábban egy egész bejegyzést nekik szenteltem, lényeg a lényeg, a legutóbbi albumuk nagyon állat […]

  4. […] ami a lényeg, szeretett nintendocore bandánk, a Horse the Band versenyt hirdetett! Kell rajzolni egy Super Marios figurát, és ha a tietek a legzsírabb, kaptok […]

  5. Hát igen, ez egy jó zenekar. És tegnap voltam a koncertjükön ;) Hihetetlen, hogy eljöttek egy szegedi lebújba, tök közvetlenek voltak, mindenkivel dumáltak, megtetoválták az autogramjaikkal a karom :D stb. Veszett nagy hangulatot teremtettek, volt ott pogó meg minden finomságok :) Vissza, paci!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: