Despised Icon – The Ills Of Modern Man

despised-iconm.jpgIde írtam egy meglepően hosszú lemezkritikát az új DESPISED ICON lemezről, aztán mégis kitöröltem a fenébe, hiszen nagy valószínűséggel egy kurva kukkot sem értett volna belőle az, aki csak véletlenül idetéved, látókört szélesíteni.(előre szólok itt kivételesen nem lesznek most cicik és bitek) Most élhetnék a nagy szavakkal, hogy a The Ills Of Modern Man, egy kíváló Grind-HC-Gore-Extrém metál album, amiben a blastbeat és bugyinedvesítős gitártémák mesterien harmonizálnak az arcnyúzós sikolyokkal és a gyomor sötétebb oldaláról jövő bugyborékoló hörgésekkel, de nem teszem. Elég legyen annyi hogy a srácok nem szarral gurigáznak. Hallgasd a zenét, közben úgyis kénytelen vagy tompa tárgyakkal döfködni a barátodnőd/barátod/főnököd/anyósod/portásod/bkv ellenőröd szemét.De azért szeretném egy mondatban összefogalalom a szakértőknek és a laikusoknak is:

Nem olyan ordenárén fasszalbaszós mint az előző(Healing Process-személyes kedvenc), de az idei év legjobb albuma!!!

inkább csak ízelítő:

Az előző album gyorsaságához képest visszavettek egy csöppet a tempóból, viszont sokkal jobban kidolgozták és összerakták a számokat. Engem Healing nyerssessége végletekig kevert zenéje nagyon megfogott, amivel eléggé magasra tették a mércét. Tulszárnyalni nem sikerűlt, de azért szorosan a seggében van ez a korong. Egy másodpercig sem nyugodhat meg az ember, bármikor felrázhat az amúgy sem szundikálós muzsika hallgatása közben egy bugyogós hörgés(ami néha azért zaftos, forró fingnak is hangozhat), egy dallamosabb gitárszoló(meglepő de tényleg akad), továbbá a számok rejtette izgalom, ami bizony-bizony sokadik hallgatásra jön csak ki. A Modern Man hangzása szerintem nem olyan sűrű mint a Healing dalai, itt is a letisztultság és a sterilitás jellemző. Érződik a srácok fejlődése a refrén(szerűség)eken, témák keverésén, géppuska dobok mérsékelt alkalmazásán, a törések, ritmusok sokkal jobban elvannak találva, még a lassabb súlyosabb részek is, minden a helyére került, hogy az The Ills Of Modern Man legyen az idei év legjobb albuma. Márcsak az áttürés hiányzik. Nekem persze alkkor is a Healing Process káosz-spontaneitása az etalon.

A francba, mindig megfogadom hogy nem írok zenei kritika jellegű cikket(olyan mint a szexet dúdolni…), de néha azért kikívánkozik az emberből legalább ennyi.

Reklámok

3 hozzászólás to “Despised Icon – The Ills Of Modern Man”

  1. Ezzel a Despised Icon albummal én is szemezgettem, hogy írok róla, de örülök, hogy végülis te írtál, elvégre te vagy a szakértő ((((=

  2. […] alkotás. Igazi klasszikus. A John Rambo után két napig a saját és a köz érdekében tilos Despised Icon-t […]

  3. Eszméletlen jó cikk, és teljesen jól jellemzi a bandát. Habár nekem ez a fajta ,,rendezettebb” muzsika jobban tetszik, mint a The Healing Process, attól még a banda összes alkotása remekmű.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: