Pereld a nőt! – avagy a szokásos esti erkölcsi válság

Jött a balga ötlet, vasárnap este nézzek meg valami vígjátékot. A választási lehetőségeim a következők voltak: Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt az rtl-en, és a Pereld a nőt! a tv2-n. Mivel az rtl-en egy órával hamarabb kezdődött a film, amit én sikeresen lekéstem, és mivel a Mettyú Perrit amúgyis bírom, végülis a Pereld a nőt! című műremekre esett a választásom. Persze tudom, nem szabadna túl sokat várni az ilyenektől, meg ha ciciket szeretnék, nézek valami japán pornót, szóval meg is emésztettem volna a filmet, ha nem került volna erkölcsi válságba a végén. Vagy csak nekem vannak olyan igényeim, hogy ne azt a tanulságot kelljen egy vígjáték után levonni, hogy minden nő kurva?

A történet igazából semmi extra, kergetnek valakit, hogy legyen sok pénzük, közben akik kergetnek, azokat is kergetik. Láttunk már ilyet lottó szelvénnyel, lóversenyes fogadós izéval, meg amit csak el tudsz képzelni, most épp bírósági idézéssel. Aztán persze a történet folyamán a két főszereplő egymásba habarodik, ez sem meglepő.

Végülis a poénok sem voltak rosszak, csomószor még nevettem is rajta, a film gördülékeny volt, és 15 perc után nem kezdtem el mozgolódni, hogy mikor lesz már vége, tehát panaszra ilyen módon nincs igazán okom.

Ami viszont nagyon megütötte a fejem az a film tanulsága. Mettyú Perri az egyik jelenetben elpanaszolja, hogy a cuki barátnője elhagyta, amint elfogyott a pénze. Elizabet Hörli, a másik főszereplő, aki jól néz ki, de nem láttuk a cicijét, csak a hátát, ami nagyon szomorú, szóval Elizabet Hörli pedig elregéli, hogy őt a férje azért akarja kirakni, hogy még több pénze legyen. Ezután Elizabet megengedi, hogy Mettyú egy ágyban aludjon vele. Persze képzeletbeli vonal, meg minden, de ha kb 20 másodpercig azt mutatják a drága nézőnek, hogy a főszereplők sejtelmesen mosolyognak, szöget üt a fejemben, hogy talán kettőjük között lesz valami.

Ezek után folynak tovább az események, elcsattan egy csók a két főszereplő között, majd elérkezünk a film legdrámaibb pontjához, ahol úgy tűnik, hogy Mettyú és Elizabet elbukták a pénzt. Nos, abban a pillanatban, hogy kiderül, nem fognak kapni egy fityinget sem, Elizabet rögtön elküldi Mettyút a bánatba. Mettyú el, telefonál egy párat, majd vissza. Szóval a hölgynek lett volna ideje lenyugodni, de amikor újra meglátja, elég egyértelműen újból a tudtára adja, hogy nem akarja látni. Majd zajlanak tovább az események, nem maradhat a néző happy end nélkül, elvégre ez egy vígjáték, szóval megszerzik a nagyobb összeget. Aztán láss csodát, amint megvan a pénz, Elizabet sity-suty elfelejti, hogy mérges volt Mettyúra, és hirtelen másra sem bír gondolni, minthogy beledugja a nyelvét az úriember szájába. Eztán jön egy vágás, mondván “másfél évvel késöbb”, Mettyú a borültetvényén leledzik Elizabettel, megkóstolják a borukat, kiköpik, majd Elizabet megkérdezi, hogy “még egy numera?”, és ezzel vége a filmnek.

Na most milyen erkölcsi tanulságot szűr le ebből az egyszeri tévéző, ha nem azt, hogy minden nő kurva? Kiderül, hogy még az a nő is elküldi Mettyút, amikor nincs pénze, akiről azt hittük, hogy különleges, vagy más, mint Mettyú korábbi cuki nője. De nem, mind ugyan olyan.

Már a Nyócker óta tudjuk, hogy “pénz, pénz, pina”, de ez milyen már. Egy sunyi módon happy endnek álcázott, teljesen demoralizáló vég.

Már vígjátékokat sem merek nézni -.-

Szabi

3 hozzászólás to “Pereld a nőt! – avagy a szokásos esti erkölcsi válság”

  1. Még jó, hogy nem a msáik filmet kezdted el nézni, mert ez a film ahhoz képest a világeygetem 1000 filmje közé tartozik…

  2. Kereskedelmi csatornátnézel és fúrcsálod, hogy demoralizál?…ejha…mikor költöztél vissza kicsiny országunkba?:D

  3. ….van aki észre se veszi ezt a kontrasztot.nem gondolkodó embereknek készítették eme filmet sem ezek szerint.Mondjuk én akkor a másik filmet néztem, de az is elég irreálisra sikerült és tele pakolták a tipikus amcsi szar klisékkel…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: