Superbutt

Sajna nincs új lemezük, vagy ilyesmi, viszont ők azon kevés magyar bandák közé tartoznak, akik zenéjét nagyon szeretem, meg amúgyis kevés szó esik róluk, és nem nagyon szokták ismerni őket. Meg a nagy dózisú koffeinadag még jobban előhozza a grafimániám. Szóval most írok pár sort a Superbuttról, milyen zenét csinálnak, ilyesmi. Kész felüdülés lesz a sok fikázó bejegyzés után most jót írni valamiről [= Katt beljebb.

Először két éve voltam Superbutt koncerten a Hegyalja Fesztiválon, és nagyon megtetszett az egész. Mondjuk ehhez erősen hozzájárult a hegyaljai hangulat, az emberek, a bor, és hogy mindenki a menő lézersóra flesselt, mindenesetre baromi jó élmény volt.

Már nem egyszer mondtam, most is elregélem, hogy imádom a mélyre hangolt gitárokat. Sőt, úgy általában a zenében a mélyre hangoltságot szeretem, amikor nem csak hallja az ember a ritmust, hanem érzi, ahogy pofon vágja, és a gyomrában lüktet. Mostanában viszont az ilyenfajta igényemet nem szokták kielégíteni a zenekarok.

No igenám, és ekkor jön egy Superbutt, ami a földbe döngöl. A közönség felaprítását épp azon a határon végzik, amit én a legjobban preferálok. Egész más jellegű, mint egy hardcore album, amit egy magas fordulatszámú faaprítóhoz tudnék hasonlítani, amibe beledobják az énekest, de meg tud kapaszkodni, és úgy ordít, hogy közben már elkezdte darálni a lábát az aprító. Nem, a Superbutt inkább olyan, mint egy gőzmozdony. Megpakolják szénnel és elindul a roppant gépezet, hatalmas fém alkatrészek nekiállnak magabiztosan forogni, a mozdonyvezető megszólaltatja a kürtöt, majd egyre gyorsabb tempóban kezdenek el zakatolni. Bár nem olyan gyors, mint a faaprító, de ezt megállítani sem lehet, átsüvítenek az éjszakán, kőfalak, tehenek, fák, tökmindegy, a bazinagy gőzmozdony keresztül tör mindenen, és a végén nem marad más a nyomában, csak romok. Az énekes nem visít, mintha nyúznák, ő a mozdony biztonságából ordít, hogy túlharsogja a zakatolást. Szóval ez nem az az elmebeteg tömegmészárlás, inkább az emberek fejének kicsit kényelmesebb ütemben történő szétverése.

Inkább nem írok még egy csodálatos hasonlatot, nézzétek meg a youtube-os cuccokat, azok úgyis többet mondanak, mint akárhány ezer leütött karakter. Annyit még megemlítek, hogy a Superbutt számlájára írható minden idők egyik legjobb számkezdése, amit sajna youtube-on nem leletem. A Bronken Nose c. számukról van szó, aminek az első pár másodperce egyszerűen zseniális. Aki ismeri, az tudja miről van szó, aki nem, az szerezze be a legutóbbi cd-jüket.

Superbutt @ homepage / myspace

És most íme a klippek:

Pioneer

Loosing my Way

Better Machine

Küldjetek nekem adományokat, hogy tudjak menni Szigetre, és láthassam őket újra élőben [=

\m/

Szabi

Reklámok

Egy hozzászólás to “Superbutt”

  1. pontos, nehéz, nagynyomású taposózene, legjobb^^

    tavaly szigeti superbuttos circle-piten jött le akkora mennyiségű bőr a térdemről aminek még ma is érzem a hiányát, de szerintem agresszív deszkáralépkedésből idén sem lesz hiány mwhahaha

    gőzmozdonyos hasonlat nagyon drámai \m/ XD

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: