Live Free or Die Hard 4. (ennek a címnek semmi értelme amúgy)

live-free-or-die-hard_2.jpgNem ismerek olyan embert aki Bruce Willis hallatán ne érezne kellemes alhasi bizsergést, főleg ha a Die Hard-okról van szó. Előrebocsátom, hogy én roppantul elfogult vagyok és jónéhány segget szétrúgnék csak azért hogy Bruce leköpjön. (már ha van elég turhája)

A rég óta várt Drágán add az életed negyedik része is végre elkészült úgyhogy mindenki veheti a makkos cipellőjét és egy jó adag popcornal felfegyverkezve beülhet a mozikba egy raklapnyi adrenalinbombára. Szem nem marad szárazon, mindezt káromkodás mentesen.

A megbolondult Britney Spears lett volna első körben John McClane kislánya, de még a hajvágós mutatvány előtt szerencsére letettek erről az ötletről a készítők és Mary-Elizabeth Winstead-nek(Grindhouse) adták a kis Lucy szerepét, aki itt már nem is olyan kicsi, viszont legalább annyira utálja-szereti az apját mint az anyja. Viszont mire más jó egy terrorista rosszfiú John McClane amerikájában, mint hogy összehozza a családot. Mert bizony-bizony a világuralomra törő terveknek nincs semmi esélyük, pláne ha az aktuális hullajelölt Greg (Timothy Olyphant – Tolvajtempó) még személyessé is teszi az ügyet. A forgatókönyvírók nem vitték túlzásba a szálak összekuszálását, ami nem is nagy baj, mert a látvány mellett nem is nagyon lehet odafigyelni ilyen apróságokra.

Van dühös számítógépgurunk aki bosszút esküszik és tönkre akarja tenni az Államokat, az egyetlen embert aki segíthet Bruce menti meg. Innentől nincs nagy flancolás, Bruce magára veszi a dolgot, megkeresi a gonoszokat és lezúzza az arcukat a gecibe. Meg is mondja a faszát, mikor kérdik van e valami terve: „Kiszabadítom a lányomat é smegölök mindenkit!” Ennyi. Ő ilyen. Itt ültek le a készítők egy brainstormingra, hogy mit lehetne még belepakolni a filmbe? A néző csak ül és bámul nagyokat a hihetetlenebbnél hihetetlenebb jeleneteken. Sok kritika érte a filmet, hogy nagyon elrugaszkodott és túl sok túlzás van benne. Engem is hasonló érzések kerülgettek amikor a ficlikké gépágyúzótt kamionnal felmegy a leszakadó hídon vagy a film alatt ellőt több ezer golyó közül csak egy találja el, az is úgy, hogy ő akarta. Aztán belépillantottam a régi Die Hardokba és azért azokba se voltak kisebb kunsztok. Szóval azon sem kell meglepődni, hogy John McClane tisztában van saját szuperhősiességével. diahard3.jpgŐ ilyen. Ő akkor száll fel a zuhanó F35-ösre, amikor mások katapultálnak, ő ha összeráncolt szemöldökkel az összeszorított fogai közt szűri a fuck-ot akkor a felboruló kamion is visszabillen. Ellensúlyként megvannak a tápos alakok a gonoszok között is. Az ugrabugráló franciától a kung-fus Maggei Q-ig, akinek úgy szétveri a húzott szemű búráját hogy öröm nézni (aztán elüti, megint megveri majd ledobja egy liftaknába és ráküld a seggére egy dzsippet is. Biztos ami biztos). És Bruce néz. Néz úgy ahogy mi szeretjük. Néz értetlenül, néz érdeklődve, néz kedvesen és bárgyún, néz dühösen, dúrván, szigorúan, gyilkosan, néz úgy hogy a szar is megfagy bennünk.

Összességében az idei év legjobb filmje (bár a Transformers még akármilyen is lehet) beleillik a Drágán add sorozatba. Én azért hiányoltam a szenvedésé, amint húzza a lábát, meg a véres atlétát, de szerencsére helyette azért ott a csatakos zubbonya, amiben szétrugja mindneki seggét. Ezért imádom. Kötelező mindnekinek.

Ezen a linken jó pár jelenet megtekinthető, nem csak a trailer.

-Interrogator-

Reklámok

5 hozzászólás to “Live Free or Die Hard 4. (ennek a címnek semmi értelme amúgy)”

 1. de ami igazán nincs, az a másnap meg a cigi, az nagyon kéne és akkor hibátlan lenne a film

 2. Búcsú a fegyverektől alapján??? meg egy csomó jelentete kihagytak. remélem lesz rendezői változat csak felnőtteknek!

 3. A cím New Hampshire állam mottóján alapszik („Live Free or Die” – „Élj szabadon vagy halj meg”), ami egy John Stark tábornoktól való idézetből eredeztethető.
  A nemzetközi előzetesek a Die Hard 4.0 címet használták, tehát az Amerikán kívüli piacokon a film e cím alatt került a mozikba, valószínűleg azért, mert a
  közönség nagy része nem rendelkezik ismeretekkel az utalás felismeréséhez.

  De van, aki ezt még nagydobra is veri…

  Ha hallgattál volna, okosabb maradtál volna.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: