Transformers

Ti is a Transformersen nőttetek fel? Felvettétek az összes részt videókazettára? Volt egy csomó átalakítható játékotok? Ha nem, nem is volt igazi gyerekkorotok.

Bár az idő során kicsit megfakultak a Transformerses emlékeim, de ettől függetlenül igencsak izgatott voltam, hogy milyen lett a film. Olyan amerikai, az összes jó és rossz velejárójával. De azért tetszett. Katt beljebb!

A Transformers egy igazi moziba menős, popkornzabáló, szívószállal kólát szürcsölő film. A legtöbb jelenetet a dinamizmusra építették. Gyors átváltozások, hirtelen kameraváltások, száguldás, száguldás közben átvlátozás, száguldás közbeni átváltozás közben rakétákat lőni, ilyesmi. A robotok ugráltak, estek-keltek, lőttek, robbantottak, és nagyok voltak. Valami megmagyarázhatatlan okból sokkal jobban néz ki, ha gigászi gépek ütik egymást, mintha ugyanezt tizedakkora emberek tennék.

A másik, ami előidézte, hogy a szánkból kiessen a pattogatott kukorica, az a rombolás. Ugyebár a robotok nagyok. A zsúfolt városok fő funkciója pedig nem az, hogy nagy robotok gyakják egymást bennük. Repületk a buszok, összeomlottak a házak, mint a kártyavárak, szeressük az ilyet.

Amitől még minden normális hímnek felállt a farka (a főszereplőcsajon kívül) az a filmben fellelhető mindenféle jármű volt. Amcsi izomautók, tankok, katonai helikopterek, vadászrepülők, autós üldözések, egyszóval minden, ami egy dögös filmhez kell.

Ha már a robotoknál tartok, el kell mondanom, hogy jól néztek ki. Az átalakulások pillanatoka alatt végbementek és állatul mutattak. Természetesen a gonoszok sokkal menőbb dolgokká alakultak, de ezt már megszokhattuk. A gonoszok mindig jobban néznek ki, jobb csajaik vannak, durábbak a fegyvereik, itt is ez volt. Bár a gonosz csaj sajna kimaradt, de amíg a jó robotok csak autókká alakultak, addig a gonoszoknál volt tank, repülő, helikopter. Én nekik szurkoltam.

A filmben a humor és az akció vegyítve volt, viszont a legtöbb esetben szerintem nem volt vicces. Ezerszer láttunk már töketlen gyereket, aki megpróbálja felszedni az iskola legjobb csaját, ezt igazán kihagyhatták volna. A film sztorija is tök banális. E-bayen ráakadtak a robotok a hűdefontos, mágikus, csillivilli kocka térképét magában rejtő szemüvegre. E-bayen, hát lol. Kb sírvaröhögtem, amikor az egyik gonosz robot, a gonosz hangjával követelte az xy számú E-bayes tárgyat.

Humorosak voltak még a jó robotok, de sajna nem volt eléggé bemutatva a jellemük ahhoz, hogy lejöjjön, hogy ki mit miért csinál. A harcoknál a legtöbb esetben azt sem tudtam, hogy ki kicsoda, csak két robot lőtte, ütötte egymást. Viszont volt egy csomó rész, ami egyszerűen rossz volt. Pl ahol a városban bújkáltak a robotok. Könyörgöm, egy ekkora dög még Pécsett sem tudna észrevétlen maradni.

A robotokkal kapcsolatos másik dolog, amit nem értettem, az az, hogy a hangeffektesek miért keverték össze a gonosz robotokat a Van Helsingből szalajtott, retardált goblinokkal? Mi az istennek kell egy robotnak hörögni, nyünyügni, és mindenféle más, tök értelmetlen hangot kiadni magából? Főleg akkor, ha rejtőzködik.

Ami még ennél is jobban zavart, az Optimus Prime szövege a fejlődő civilizációnkról, a jóságról, a szabad választás jogáról, meg hasonlókról. Egyszerűen rémesen, undorítóan nyálas és rossz volt.

Hogy jól zárjam a végét, a filmzenét még megemlítem. Olyan előadók kaptak rajta helyet, mint a The Used, Smashing Pumpkins, Disturbed, Taking Back Sunday vagy a Linkin Park. Szóval zsír.

Összegezve: dögös zene, dögös kocsik, dögös csaj, szar történet, iszonyat jó látvány. Moziban, hangosan, pattogatottkukoricával ajánlott, máshogy nem.

Szabi

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: