Sinfest

Volt már jónéhány webcomichoz szerencsém, de a legeslegkedvencebbem a Sinfest, nem is tudom miért nem írtam róla eddig. Mindenesetre most megteszem. Szóval katt beljebb a legeslegkedvencebb netes képregényem rövid ismertetőjéért. Amikor a Sinfestet olvasom, olyan, mintha minden a helyére kerülne mintha minden egyszerű és átlátható lenne. Átjár a zen, vagy mifene.

Valószínűleg azért nem írtam eddig róla, mert nem tudom úgy megfogalmazni, hogy visszaadjam a képregény hangulatát, és hogy ne legyen szörnyen nyálas, de ez a képregény tényleg a nagybetűs életről szól. Van egy rakat szélsőséges karakter, és az ő életüket, fontos és kevésbé fontos gondjaikat mutatja be.

A képregény zsenialitása abban rejlik, hogy folyton magára ismer benne az olvasó. De a mindenféle világmegváltó, 40 körüli anyukákra sózott könyvekkel ellentétben ez nem mondja meg, hogy mit kell tenni, csak felteszi a helyes kérdést. Mintha a kezembe nyújtaná a puzzle egy fontos darabját, amitől a kép egy része hirtelen értelmet kap. Mindemellett iszonyat nagy oltások vannak vallásról, életstílusról, bármiről.

A főbb szereplők: Slick, egy igazi pimp arc, aki folyton a nők után, igazából egy nő után koslat, de sosem kapja meg; Monique, a múzsa, egy baromi jó csaj, akit azok nem mernek megkörnyékezni, akiknek kellene; a kedvenc karakterem, a fentebb látható, kicsit kövérke disznó, akinek folyton meggyűlik a baja az élet kísértéseivel, mint a pornó, a pia és egyéb drogok, a gyorskaja, meg hasonlók; ezen kívül a szereplőkkel erős kontaktusban áll Isten, aki infantilis és folyton bábjátékozik, az Ördög, aki egy igazi nagymenő, és persze egy pár keletről szalajtott főmufti, akik a legjobb arcok. Dióhélyban róluk van szó, de van még több szereplő is, nem lövöm le az összes poént.

A képregény most tart a 2512. résznél, és az hagyján, hogy a színvonala nem esett vissza, de még mindig tud újat mondani a készítő. Egyszerűen zseniális.

Egy kis adalék a végére, hogy a hímeknek meghozzam a kedvét. Bár a részek legtöbbje fekete-fehér, de mégis, az összes képregény közül itt láttam a legjobb csajokat, Tatsuya Ishida eszméletlen elragadó lányokat tud rajzolni. Bár ez így van, de nem ez a lényeg a Sinfestben, ezt csak azért írtam, hogy kattintsatok, a tartalom miatt sokkal inkább megéri (:

Szóval a Sinfest mindenkinek erősen ajánlott, szerintem jelenleg toronymagasan ez a legjobb webcomic.

Szabi

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: