Karas (nem feltétlen) ajánló #1

Valami könnyed, agyat nem túlzottan igénybevevő, ám mégiscsak látványos, nem túl hosszú animére vágytam, és eszembe jutott, hogy 2006-ban mennyire hype-olták a Karast, mondván hú de durván néz ki, és…. na jó, ezzel kb ki is merül, mindenesetre megnéztem a már megjelent részeket.

Négy részről van szó, amit szemöldökráncolva, “what the fuck”-tekintettel a képemen ültem végig, majd némi pislogás és fejvakarás után kiegyeztem magammal annyiban, hogy gőzöm sincs, hogy miről van szó.

Viszont a főszereplő Batmobillá tud változni! (tudjátok, Batman kocsija, amivel furikázott mindig) De Karas tökös legény, még repülőt is tud csinálni magából, hogy utolérje a pókká változott dögös macát, és beleküldjön egy torpedót a hátsófelébe. Ehe-ehe. Katt tovább a részletekért.

Fontos, hogy a sorozat fele jött még csak ki, a maradék elvileg a hónapban fog valamikor megjelenni, ezért is írok róla épp most.

Mivel a történet annyira kesze-kusza, tele szereplőkkel, szervezetekkel, gonoszokkal és kevésbé gonoszokkal, hogy ember legyen a talpán, aki vágja miről van szó, ne számítsatok egy összefüggő elemzésre.

Kezdjük a grafikánál. Vannak az alap részek, amik hozzák az átlag anime színvonalat, és vannak a számítógépes animációk, amikkel a csillivilli lődözős-gyakós részeket oldották meg. És meg kell hagyni, ezek a részek tényleg baromi jól néznek ki. Szikrák, robbanások, lassítós effektek, mindenféle mágikus szimbólumok, fénygömbök jelennek meg csak úgy a semmiből, aki szereti az eye candyket, az el fog csöppenni.

A látványvilágon a szörnyek is sokat dobnak. Nem mondom, hogy nem láttam még félig robot-démont, de ezek baromi pöpecek. Nagyok, vas fogakkal, körfűrészekkel, ágyúkkal, a házak meg úgy omlanak össze a nyomukban, mintha kártyavárak lettek volna. A robot-démonok mellett vannak még hagyományos démonok is (csini, bögyös néni, aki pókkirálynővé változik), és egyéb szellem-szerű teremtmények.

A főszereplő, Karas pedig egy külön állatfaj. Fogunk egy embert, akinek a teste kómában heverészik valahol, a lelke viszont egy szerződést köt egy fura szemüveges szellem-csajjal, miután egy pusztítógép válik belőle. Kap egy nagyon menő páncélzatot, kardot, át tud változni repülővé és batmobillá, hogy üldözze a gonosz gép-démon izéket. Viszont ha a kómában heverésző testét lehentelik, akkor meghal. Ha pedig a fura szemüveges csajt hentelik le, akkor elveszti az erejét, és a szerencsétlenünk a kómából felébred.

A másik említésre méltó főszereplő egy gép-démon, aki a társai ellen fordul. Nem mondom, hogy klisé, dehogy, sosem láttunk még ilyet. Van két pisztolya, ami mostanában tök menő, Alucard a Hellsingből, Revi a Black Lagoonból és Dante a Devil may Cryból is úgy nyomja, ebbe a sorozatba is feltétlen kell egy ilyen. Jah, de a Karasos csávónak még egy baró motorja is van, ezzel már sokkal egyedibb.

Jöhet a jogos kérdés, mit csinálnak ezek? Van egy halom szervezet, aki a város felett szeretne uralkodni, és ők egymást gyakják. Hogy pontosan hány szervezet van, és hogy ki kivel van, azt nem tudom, ez majd valószínűleg a maradék három részből fog kiderülni.

Szóval röviden, itt van újra egy sorozat, aminek a költségvetéséből valószínűleg egy kisebb középafrikai országot meg lehetne venni (legalábbis nem hinném, hogy a csillivilli CGI-ket ócsóért csinálták volna), viszont amúgy nem tud sokat felmutatni. Bárcsak kevesebb csillogás lenne benne, és kicsit többet kaptak volna a forgatókönyvírók.

De a remény hal meg utoljára, ha megjelent és meglestem a maradék részeket, akkor jön a beszámoló folytatása.

Szabi

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: