Karate High School – The League of Puhapöcsz

Megjelent a legkedvencebb 8 bites bandám második lemeze, ami egy örömteli dolog. Aki továbbra is örömködni szeretne, az ne olvasson tovább.

Kis visszatekintés, amikor a Karate High Schoolt korábban említettem, azt mondtam, hogy olyan, mintha az AFI-t vegyítenénk némi prüttyögéssel. Az új lemez ehhez képest annyiban változott, hogy most már olyan, mintha egy Z kategóriás, nyálas, sírós, újvonalas puhapöcsű, papucsokból álló emó bandát vegyítenénk samplerekkel és prüttyögéssel.

Bővebbért katt beljebb.

Az első album olyan, mint amikor egy rakat 16éves rászabadul az utcára, felrugdossa a kukákat, saját, teljesen egyedi stílust teremt, jól megmondja a magáét, és megmutatja magát álló farokkal a világnak azért, hogy becsajozzon. A második album viszont 5 évvel késöbb zajlik (bár a valóságban csak egy év telt el), a fiúkák találtak csajt, akik teljesen megszelidítették őket, nem kanosak már folyton, nem akarnak kukákat rugdosni, inkább valami meghittebbet alkotni, amire aztán hetvenöt párna között az ágyon összebújhatnak a csajjal egy kandalló elött, hogy elaludjanak valami csöpögős romantikus vígjátékon.

Imádni szoktam az elektronikus zene és a gitárok keveredését, és az, hogy az új albumon sokkal nagyobb szerepet kapnak a samplerek és előtérbe kerül a 8 bites szinti, egész ígéretes lehetne, ám mégsem lett az. Két szám kivételével nem tűnik ki a többi, nincsenek megjegyezhető dallamok, egyszerűen nem tudom a számokat megkülönböztetni. De még ez sem lenne akkora baj. Gondoljunk a Chevelle új albumára, akik ugyanezzel a problémával szenvednek, de az az album legalább jó, szívesen rakja az ember fia az mp3 lejátszójára, és ami a legfontosabb, nem léptet át minden második számot.

Igazából fölösleges többet írni erről, inkább csak egy rossz álomnak tekintem. Valami olyasminek, mint Rob Zombie tanult lovait.

Említésre méltó számok: … And Then You Die!; Three Strikes And You’re In; The Secret Handshake

Ez a három szám tényleg jó lett, ezeket füleljétek meg valahol, ha a régi album tetszett, a többitől inkább óvakodjatok.

Remélem a csajok rájönnek, hogy a karategyerekjeikből puhapöcsű papucsok lettek, és kirúgják őket, mireföl a kölkök újra nekiállnak kukákat burogatni és a következő album már normális lesz. Addig hallgassátok a régit, az még mindig jó.

Karate High School @ homepage / myspace

Szabi

Reklámok

2 hozzászólás to “Karate High School – The League of Puhapöcsz”

  1. hát te buzi vagy

  2. […] Ha mondjuk amerikaiak lennének, ők lehetnének a kicsit durvább Karate High School (katt 1, katt 2), vagy inkább a lágyabb Horse the Band. Amúgy a lázadó pank attitüd keveredik a […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: