DIVINE HERESY – Bleed the Fifth

divine.jpgNos jó öreg perverz tata visszatért. Gondolom Dino Cazares nevenem cseng ismeretlenül senki számára. A nagy sikerű és siralmas véget érő Fear Factory(jegyzem tévedésből vettem meg a Soul of a New Machine-t , mert akkor konkrétan egy Fun Factory kazit kerestem…, jó vétel volt…:D ) gitárnyúzó amőbája ő. A Divine Heresy névvel sikerült szerintem erősen melléfognia, de mindez kifaszt érdekel, ha zene annyira arcbahasító, hogy le kellett csüccsennem első hallgatásrkor és némán hálát rebegni…

Szóval a vén rusnyaság, Dino, akinek a böszme röffjeinél már csak az ocsmányabbdino.jpg testalkata híresebb megint odabaszott az asztalra és megrengetett biza mindent. Dinoban azt szeretem, hogy tudja milyen zenét kell csinálni. Nem csűri-csavarja a gitártémákat, nem nyújtja a végtelenségig a szolókat, nincs üresjárat nála. ha valami jó és tökös, akkor az úgy jó, nem rakja még tele apró firkákkal és vagizós dolgokkal hanem pőrén bassza az arcunkba. Akár csak Kerry King mesteré, az ő játéka is pillanatok alatt felismerhető. Az egész albumon, nincs talán annyi gitártéma, mint az új Machine Head egyetlen számában. Szóval Dino nem Malmsteen, de tőle nem is ezt várjuk.

A Divine Heresy debüt albumára a szakma hasonszőrű szerelmeseit válogatta maga mellé. A srácok nem kisebb nevektől érkeztek mint a Hate Eternal, Nile, All that Remains, Lust of Decay stb. Ennek megfelelőlen szépen sorban sorakoznak a korongon a jobbnál jobb számok. Ízig-vérig extrém metál album lett, kicsit nagyobb elhajlással a death vonal felé, mint pimpesebb elektro pöcsmögés felé.(amivel a Dino mentes fear factory akarja izgalmasabbá tenni a számokat…) A Bleed the Fifth erős és találó kezdés, irgalmatlan darálás és súlyos szaggatás sokak számára a csillogó Fear Factory-t idézheti, (rossznyelvek szerint a DH csak egy leporolt Fear Factory) amiben azért lehet némi igazuk, ha hozzávesszük a dupla tempót és sokkal ütősebb számokat, no meg persze Tommy horzsoló hangját, aminek Burton hangja a közelébe sem ér. A Failed Creation-ben meg is mutatja mit tud, szerencsére nem nagyon erőlteti, tudja hol vannak a határai és nem szenved. Nagy rajongója vagyok a tahó fröcsögvekajabálós muzsikáknak, szóval nálam sikerült bevágódniuk. Igazi rockdiszkós szám a fütyülős refrén miatt. This Threat is Real-lel olyan tuskósághoz érkeztünk, hogy még! darabolós ritmus megspékelve egy kis béna szintikomolyzenével. Basz! A refrént akár a Hatebreedtől is lophatták volna annyira szögeletes. (imádom)

divineheresyband.jpg

Az Impossible is Nothing és a Savior Self talán a leggyengébb darabjai a korongnak és ez emlékeztet a legjobban a Fear Factory szivetmelengető pillanataira. A Rise of the Scorne möszmögős intrója után újra csúcsra járatják az album ívét. Igazán odapörkölnek a doboknak, hadd zakatoljon, majd itt-ott megtörik akusztik részekkel, de a refrén lehetett volna kicsit haragosabb. Majd egy igazi klasszikusba csapunk bele a False Gospel-lel. Itt sincs kímélet vagy leállás. A feszes tempó és az ordas mángorló refrén gondoskodik mindenki jókedvéről(amennyiben mészárolni megyünk) Ez igazán kedvenc. Az album hallgatása közben végigkísért egy tompa érzés, de itt telljesedik ki, hogy bizony erős Morbid Angel-es gitártémák is felütik a fejüket. A Soul Decoded pörgős-kiabálós de nagy nyomot nem hagy. A Royal Blood Heresy-be mindent bele adnak újra még így a vége felé. a refrén és tempótörő kalapácsolások ütnek rendesen. Éééés mivel amerikai banda, nyílván kell egy rinyaszám, a Closure. meglepő módon egészen jól sikerült és jól is esik egy ennyire tömör album végén, de lényegében tök felesleges.

Az album nagyon erős, de Dinoéktól nem szabad csodát várni. Ha két számmal kevesebb lenne rajta a Bleed the Fifth-en mindentvivő lenne, de ez a fajta darálós-böfögés nem enged teret nekik és nekünk se. Úgy megy ágy rajtad mint egy kanos tankhadtest! A színvonal magas, de egy idő után uncsi tud lenni. addig viszont nálam ez az idei év egyik dobogós albuma. Most már csak egy Divine Heresy feat Kataklsym koncertre vágyok! Döntsetek a klipp alapján:

Reklámok

2 hozzászólás to “DIVINE HERESY – Bleed the Fifth”

  1. kicsit mintha hátul lennének a gitárok, de lehet, hogy csak a jútyúb miatt érzem…

  2. ja a jútyúb zenehallgatás szempontyábol qrwa szar mer nem sztereo:S:S
    zenész ember ilyennel nem él… szerintem. én csak azért használom h megnézzem hogy csinálják…(gitárt)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: