Jó kaját az étvágyhoz – Tavaszi Ragu

Tavaszi ragu (így télhez közelítva épp aktuális) 6-8 főre

Némi állati nedven Ron Jeremy-nyi póréhagymát megpirongatunk, felzúzzuk pirospaprikával és rásederintjük az kiló pulykát apró pici darabokban. Kedvesen kavargatva, bő lében főzzük 2-3 fertájórányit, amíg a szárnyaslábahúsa majdnem omlóssá válik. Ekkor megbaszarintjuk félkilónyi apróra kockázott sárgarépa és zöldborsó mixel, majd izlés szerint sóval, borsal, köménnyel, bazsalikommal, majorannával ízletesítjük. A bő lé állagot igyekszünk megtartani. A végén fél lityó tejföllel megbolondítjuk és folyamatos piszmogás és utóízesítés mellett rottyantjuk még két cigarettányit. A végeredményt dekoratívan rizsával tálaljuk és elismerő hümmögések közepette az arcbatúrjuk. A bátrabbak mindezt egy sörrel lefolythatják és két pihegő cigarettával koronázhatják meg az estet.

– 1 killa pulykacomb kb: 900 huf

– fél póré hagyma: 70 huf

– vegyes zöldség mix fél killa: 200 huf

– fél liter tejfel: 250 huf

– két csomag rizsa: 200 huf

sacc: 1700 huf, és 6 nagyétkű mindenképp jóllakik vagy 8-10 csaj.

főzési idő: 1 óra

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: