30 Days Of Night

kislany.jpgNéhány kivételt leszímtva, Holywood-i mércével nézve, két fajta horrorfilm van. Az egyik a Wes Craven és Carpenter nevével ajnározott, minden film rohadtúl egy sémára épülő, sztenderd sztori, vágás, rendezés. Olyan, ami semmi nyomot nem hagy az emberben. A másik pedig a Sam Raimi és Romero féle hentelős, belezős, fröcsögős, vérfürdős; ami szintén nem hagy túl sok nyomot a nézőben, de legalább élvezet nézni és kapkodni a fejed, hogy akkor ez a kar kié is volt, meg ezt a lefejezést hogy csinálták meg??? Ezeket én jobban szeretem. A 30 Days Of Night (“Harminc napnyi éjszaka” cím ritka kreténül hangzik magyarul…) az utóbbiba tartozik. Kíváló alkotás. beljebb kicsit bővebben és képek.

veres-kislany.jpg

Először ami miatt a film nagyon ütött nekem, hogy sztorija tulajdonképp nincs is. ebben a műfajban egy jó filmhez nem is nagyon kell olyasmi. Tehát nem a craven-carpenter licenszet követi a forgatókönyv (gyanus esetek, hátulról meglepős, nyomozós, végénkiderülős és mindent megmagyarázós). Jönnek a vámpírok és hentelnek. ennyi. A többi már inkább a helyszín miatt érdekes. Alaszka egyik legészakibb falujában évente harminc napig sötétség van. A vámpíroknek ez maga a menyország. Szóval nyista körítés meg mindenféle mögöttes szöszmögés. Gyilok van, meneküljön ki merre lát! Josh Hartnették menekülnek is. A film ismertetése kábé ennyi is lenne. Érdemes azonban megemlíteni a jó (direkt, a képregényből vett) képeket és kamera mozgásokat a mészárlásoknál. mutatnak mindent, nincs hiányérzete az embernek. Logika mentes cselekedetek és történetvezetés, sok felesleges mártírhalállal, mert ez így jó. Külön csodálatos a városi öldöklés nagytotálos jelenete(no meg a kislányos). Josh Hartnet nem színész és ki ez a Melissa George??? egyedül Ben Foster alakítása megy élményszámba. Amúgy ajánlom még azoknak akik esetleg Vampire Rpg-t játszanak, ilyen az amikor eluralkodik a féreg és begőzöl a gáz.

Szívem csücske a fröcsögős horror, pláne ha végre olyan a film amilyen. Egyszerű.

Nálam ez kilenc kukit érő film.

30-nap.jpg

Interrogator

Reklámok

Egy hozzászólás to “30 Days Of Night”

  1. Mijenmmá! A kiscsaj úgy néz ki, mint az az idióta képmontázs a copfos, szakállas fasziról. A kiscsávó meg bizonyára belehasalt a lekvároskenyérbe. Ééés?
    De a kilenc kuki nem semmi. Ha te mondod, biztos fasza. Hehe.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: