Mass Of The Fermenting Dregs – zeneajánló by elmo #3

elmo leszállította a második ajánlóját, a beígért japán csajbandát. Szokás szerint én most is hátradőlök, és átadom neki a szót.

A Mass Of The Fermenting Dregs csajbanda. Ezt csak úgy mellékesen mondom el, hogy felkeltsem az érdeklődést. Töltsd csőre a gitárodat és művelődj velünk a tovább után.

A MOTFDről először 2006ban hallott az japán indierock zenék után érdeklődő közönség, az akkoriban megjelentetett “Kirametal” néven futó és három számot tartalmazó single ürügyén. A különleges névválasztás, valamint két nagyoneltalált szám (Delusionalism valamint az i f a surfer) miatt már akkoris elég nagy figyelmet kaptak. Aztán eljött 2008 eleje, és mi megkaptuk a zenekar nevére elkeresztelt bemutatkozó albumot hat számmal.

És hogy mire számítsunk?

Nos, a bemutatkozó album kétségtelenül nem vállal fel sokat, de amit vállal, azt maradéktalanul teljesíti. Már elsőre fülbemászó, ritmusos és gitáralapú nyitódal, kellemes női vokál, tökéletes albumindítás. A dalok többsége is tartja magát ebbe a -nyitószám által elindított- hullámba. Lazításhoz kiváló, fülsimogató zene, indie feeling, minden adott. A lemez első felében. A negyedik számtól kezdve ugyanis az egész elmegy egy pszichidelikusabb irányba. Először csak a finom visszhangok, visszafogott gitárok simogatják a fülünket, majd szintet lépünk, előkerülnek a torzított gitárok, aztán minden vissza a régibe. Lötybölős gitározgatás, simogató női hang, ami végül egy rövid experimentális msáfél percbe csap át. Igyekezzünk nem elaludni, mert a számot bezáró dobszóló után jön a pofon, vagyis az album egyértelműen legerősebb pontja, az i f a surfer. Feszülten pulzáló gitárok, torzított énekhang, torzított gitár, pszichidélia, ide-oda csapongó hangulat, telitalálat. Aztán lezárásképp kapunk, egy ütös, pzsichidelikus, szétefektelt és torzított gitárokra épülő számot. És aztán elégedetten dőlhetünk hátra, sörrel a kezünkben, hogy tudniillik vannak még fasza zenék. :)

Mass of the Fermenting Dregs homepage / myspace

Imádom, amikor van tartalom, és nem kell csinálnom semmit. [:

Köszi elmo!

Szabi

Reklámok

5 hozzászólás to “Mass Of The Fermenting Dregs – zeneajánló by elmo #3”

  1. egy órája csak ezt hallgatom loopban…

  2. album kinek kő? (:

  3. annyira valahogy ez a szám nem jött be. pedig biztos jó…

  4. elmo: nekem igen! hol van? mennyi? (o_O) :csendesen fetreng:

  5. a mass of the fermenting dregs című bemutatkozó albumot fel tudom neked tölteni a hétvégi sátorozás után. (:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: