Amiken érdemes volt 2008-ban tombolni

A fesztiválok és koncertek sem maradhatnak ki az év végi összesítgetésből. A tavalyi év egyik legnagyobb eseménye a Pécsi Egyetemi Napok volt, de ezt nem sorolom a többi fesztiválhoz, mert ez sokkal több volt annál. Köszönhető ez annak, hogy a bölcsész kar csapatának tagja voltam, így nekünk a PEN nem 4 átbulizott napot jelentett, hanem előtte hónapokon át tartó felkészülést is. Na jó, hónapokon át, hetente egyszer, néha többször, éjszakákba nyúló kocsmázásokat a csapattal, hogy egész pontos legyek. Meg PEN bifór partikat a többi csapattal. Meg utána egy prágai utat. Úgyhogy kb az egész tavaszi szemeszter a PEN nevében tellt, így egyértelműen az volt a legnagyobb és legmókásabb esemény 2008-ban. Ó, és kezdjetek félni, 2009-ben is lesz PEN.

Az első igazi fesztivál, amire  rövid látogatást tettem, az orfűi alter fesztivál, a Fishing on Orfű volt, de abból csak meredek domboldalak, bölcsészeknél bölcsészebbnek öltöző fiatalok, rossz zene és drága pálinka az, ami megmaradt. Amin végig jelen voltam, az a Volt, Hegyalja és Sziget fesztivál volt. Ezek közül a Hegyalja iszonyatos csalódás, köszönhetően a kevés embernek, a minősíthetetlen hangosításnak és a sovány felhozatalnak. A Sziget közepes csalódás volt, a környező lakosságnak köszönhető hangerőszabályozásnak, de azért csak elütöttük az időt valahogy. A Volt viszont remek volt. Bár a hangosítással ott is akadtak problémák (lásd Cypress Hill), de összességében igazi nagybetűs fesztivál hangulatban barmoltuk végig az egészet, hihetetlen csinos lányokba botolva minden lépéskor,  eközben jó bandákat hallgatva.

Koncertek… Három koncert van, amit a többi közül kiemelnék. Ők hárman holtversenyben az élen állnak. Az egyik első a Punish Yourself Szigetes fellépése (a bejegyzés elején látható képet is ott lőttem). Ez volt életem egyik legelborultabb koncertje. Amikor a csaj egy sarokcsiszolóval elkezdte a zene ritmusára szikráztatni a hasára erősített fémlapot, akkor azt hittem, nem lehet már hova fokozni a látottakat, de pár perc múlva megjelent félmeztelenül, lángoló karmokkal. Miközben a banda valami elvetemült industrial-techno-rockot játszott. A másik első helyezett a Flogging Molly fellépése, szintén a Szigetről. Egyértelműen életem legjobb hangulatú koncertje. Olyan volt, mint egy vidám-részeg kocsmai bunyó, ahol az egyik pillanatban az arcok püfölik egymást, de úgy, hogy ne nagyon fájjon nekik, majd a másik pillanatban egymás vállára borulnak, és adnak egymásnak egy kortyot a sörükből, majd együtt ordítják a refrént. A harmadik első helyezett pedig a The Big Royal Kunamaka Orchestra volt, a PEN-en. Teljes áll-leesés cirkusz-metálra, ahol a hihetetlen energikus és magával ragadó zenét egy hangulatelemként szolgáló, pórázon cibált félmeztelen alak fokozta, és erre jött még rá a PEN hangulat. Csillagos ötös.

Sajnos csomósok dologra nem tudtam elmenni, pedig szerettem volna. Ha valaki jött volna velem bankot rabolni, és időgépet fejleszteni, akkor valószínűleg a Horse the Band pesti koncertje is itt lenne, a Hardcore Explosion nagy-nagy techno banzáj is, az ott fellépő Ophidian meg pláne, és a pár hete pesten járt DJ Scotch Egg is meg lenne minden bizonnyal említve.

Adjatok nekem sok zsák pénzt, vagy jól fizető állást, és jövőre is mászkálni fogok zenés-tánco mulatságokra, hogy utána mesélhessek róla.

Szabi

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: